Leerkrachten

Op deze pagina kunt u van elke leerkracht een klein stukje ter introductie vinden.

Juf Nanja

Mijn naam is Nanja de Roo. Ik werk sinds 1 december 2017 drie dagen per week op de Esselyckerwoude. Ik heb het erg naar mijn zin en ik vind het een leuke, gezellige school!

Ik werk sinds 2000 in het onderwijs; Eerst als leerkracht, daarna als intern begeleider en nu als directeur. Ik vind het fijn en erg bijzonder om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kinderen en probeer samen met het team op de juiste manier vorm te geven aan het onderwijs bij ons op school.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om leuke dingen met mijn gezin te doen, te sporten of met vrienden af te spreken en gezellig naar de bioscoop of uit eten te gaan.

 

Juf Thérèse

juf_thereseMijn naam is Thérèse en met veel plezier werk ik op deze school in verschillende groepen. Esselyckerwoude is een school met een prettige sfeer en leuke, gezellige en bijzondere leerlingen.  In mijn vrije tijd, vind ik het fijn om op de bank te zitten lezen. Daarbij word ik altijd vergezeld door mijn katten. Als het hard waait of soms zelfs stormt, ben ik op het strand te vinden. Ik vind het heerlijk om dan lekker uit te waaien. Andere hobby’s zijn fietsen, wandelen, muziek luisteren en lekker eten. Zelf koken vind ik leuk en uit eten gaan is nog leuker, helemaal als het in het buitenland is. Waarmee duidelijk is dat ik het ook heel interessant vind om buitenlandse reizen te maken. Niet uitsluitend voor het lekkere eten, maar zeker ook om de cultuur te leren kennen van de landen buiten Nederland. 

 

 

 

Juf Leonie

JufLeonieHallo,

Mijn naam is Leonie Hilgevoord en ik werk al heel wat jaren op Esselyckerwoude. Nog steeds met heel veel plezier! Er is wel het een en ander veranderd sinds ik begon. De kinderen zijn veel mondiger geworden en de lesmethoden zijn veel moderner. De computer en internet hebben een enorme invloed gehad en dat vraagt van leerkrachten ook de nodige aanpassing. En dat houdt het spannend!

Erg belangrijk vind ik een goede sfeer in de klas, hoe je met elkaar omgaat en dat elk kind zich veilig voelt.

Ik ben getrouwd met Rob, heb 2 dochters die uit huis zijn, en woon in Langeraar.

Als ik niet werk sport ik graag, ik wandel heel wat kilometers door Nederland (ook de 4-daagse van Nijmegen) ga naar de sportschool, ik hou van lezen, uiteten, naar het theater gaan en winkelen met vriendinnen.

 

Juf Annelies

Annelies1Hallo,
Mijn naam is Annelies Duurland en ik werk nu alweer heel wat jaren op Esselyckerwoude. Hiervoor heb ik op de Torenvalk in Leimuiden gewerkt.

Ik heb gewerkt in de groepen 3, 4 en met de groepen 1 en 2. Maar de meeste schooljaren met de kleuters gewerkt, en ik kan dan ook wel zeggen dat mijn hart bij de kleuters ligt. Het is altijd weer verrassend met ze te werken, kleuters zijn nog zo spontaan en vol fantasie. De ontwikkeling van een kleuter is iedere keer weer boeiend. En dat je hier als leerkracht een bijdrage aan kan leveren, geeft je veel voldoening.

Bij de kleuters kan ik ook mijn eigen creativiteit kwijt, want juist dmv. spel en spelen leren ze veel …….. ( spelend leren). Ik doe mijn werk dan ook met veel plezier. Geen dag is het zelfde.

Mijn hobby’s zijn: sporten, schminken, wandelen, lezen, knutselen, winkelen en lekker eten.

Meester Bertus

DSC03078Hallo allemaal!

Mijn naam is Bertus de Lange. Ik woon in Alphen aan den Rijn , samen met mijn vriendin Yvonne; we zijn niet getrouwd.

In mijn vrije tijd ben ik heel actief in de natuur: ik tel vlinders voor de Vlinderstichting, in de winter tel ik vogels in de polders bij Aarlanderveen en verder zoek ik regelmatig op de Veluwe en in Limburg naar slangen, hagedissen en kikkers. Eigenlijk vind ik alles wat met de natuur te maken heeft van kinds af aan al interessant! Mocht je in de natuur iets gezien hebben waarvan je niet weet wat het is,probeer er dan een foto van te maken en kom even langs, misschien komen we er samen uit wat je gezien hebt!

Behalve van de natuur genieten, heb ik nog veel andere bezigheden zoals voetballen, fietsen, concerten bezoeken en muziek luisteren kortom: ik kom vaak tijd tekort.

 

 

Juf Kim

Hallo allemaal,
Mijn naam is Kim Hoogeveen. Ik woon in Aarlanderveen. Inmiddels werk ik voor het 3e jaar als onderwijsassistent op de Esselyckerwoude. Ik ben hier op maandag en woensdag te vinden.

In mijn vrije tijd kijk ik graag een film, of ga ik shoppen met vriendinnen. Ook vind ik het leuk om een drankje te drinken met vriendinnen. In de vakanties ga ik graag op vakantie naar een warm land, om daar lekker in de zon te liggen en iets van het land te zien.

Ik hoop dan ook dat dit een gezellig jaar wordt.

Juf Cindy

Hallo allemaal,
Ik ben Cindy Pegt en werk sinds januari 2015 op Esselyckerwoude als intern cindybegeleider, op dinsdag en donderdag.  Naast intern begeleider (I.B.-er) werk ik ook als I.B.-er op De Rijnschans in Koudekerk (op woensdag).  Na meer dan 20 jaar full time voor de klas te hebben gestaan (van groep 2 tot en met groep 8, was ik toe aan iets anders.

Ik denk met de leerkrachten mee over het onderwijs in de klas en op school. Samen komen we een heel eind.
Mocht u vragen hebben, kunt u altijd bij me langskomen. Op het bordje naast mijn kantoor staat precies wanneer ik aanwezig ben.

In oktober 2014 ben ik moeder geworden van Rebecca. We vinden het heerlijk om samen leuke dingen te doen. We wandelen graag, lezen graag een boekje of  gaan samen shoppen. We wonen in Leiden.

 

Juf Ansportret-ans-v1

Mijn naam is Ans van Zuijlen en ik woon met mijn man Hans in Leimuiden. Samen hebben we vier kinderen, (drie dochters en een zoon) en zes kleinkinderen. Wat een rijkdom hè? We genieten er ook erg van en regelmatig gonst het in ons huis en tuin van de vrolijke kinderstemmen.

Na tweeëntwintig jaren met veel plezier werkzaam te zijn geweest op De Torenvalk te Leimuiden ben ik nu leerkracht hier in Woubrugge. Ik vind Esselyckerwoude een hele fijne school met leuke collega’s en fantastische kinderen. Er wordt hard gewerkt en iedereen probeert het beste in elkaar en in de kinderen naar boven te halen. Ik vind het belangrijk dat een kind mag zijn zoals hij is met zijn eigen talent, interesse en eigenschappen. Natuurlijk wordt in deze jaren aan een bepaalde basisontwikkeling gewerkt (het is tenslotte een basisschool), maar ik wil graag proberen dat elk kind het op een voor hem zo goed mogelijke manier kan doen.

Naast het werken houd ik erg van fietsen en wandelen en gelukkig kan ik nu elke dag al een heerlijk stukje fietsen van Leimuiden naar Woubrugge. Het buitenzijn vind ik echt fijn; daar geniet ik het meest van.

Vier dagen per week ben ik op school aanwezig en op maandag begeleid ik thuis kinderen in mijn eigen praktijk “Spelen Mag”. Als schrijftherapeut help ik kinderen om weer met een fijn gevoel in het leven te staan en het werken op school aan te kunnen.  Betere concentratie, beter zelfbeeld, groter gevoel van eigenwaarde en weer lekker in balans. En dat allemaal met schrijfoefeningen op papier en bord.